maanantai 17. helmikuuta 2014

Tänään en puhu kenenkään kanssa -salaatti

Valkosipuli ja inkivääri ovat olleet vähissä useammastakin lähikaupasta. Luulin ensin, että Henri Alenilta on taas ilmestynyt uusi #someresepti, mutta puutteen syynä onkin ilmeisesti hiihtolomailevaa tai lomaansa odottavaa kansaamme koetteleva flunssa-aalto.

Koska en itsekään ole täysissä ruumiin voimissa, piti keksiä jotain simppeliä flunssaruokaa. Kas tässä Tänään en puhu kenenkään kanssa -salaatti!

Runsaasti tuoretta valkosipulia sisältävän makaronisalaatin syömisen jälkeen ei välttämättä kannata hönkäillä ketään kohti.


Salaatin valmistus on niin helppoa, että se onnistuu vaikka pää kainalossa ja silmät umpeen muurautuneina. Koska puolikuntoinen ihminen kaipaa selkeyttä toimintoihin, julkaisen reseptin (!) poikkeuksellisesti reseptimuodossa (!).

  1. Kaada kulhoon loraus oliiviöljyä ja sekoita siihen reilu teelusikallinen harissaa. Sekoita huolellisesti, koska et todellakaan halua saada tulista harissaklönttiä kerralla suuhusi.
  2. Rouhi sekaan mustapippuria ja purista sitruunamehua. Suolaa makuaistin toiminnan mukaan.
  3. Silppua pari kynttä valkosipulia ja sekoita nekin huolellisesti öljyseokseen. Nyt salaatin kastike on valmis.
  4. Kaiva jääkaapista ja muista kätköistä erilaisia tähteitä* ja sekoita ne öljykastikkeeseen. Nyt salaattikin on valmis.
  5. Syö, maista tulisia makuja ja parane, mutta älä mieluusti höngi muita päin.

Ai siellä oli valmiina keitettyä porkkanaa ja makaronia? Kyllä, salaattiin.


* Hyviä juttuja eli käytä esim. näitä:
  • eestiläinen makaroni (kastike tarttuu erinomaisesti näitten venytettyjen sarvimakaronien uurteisiin, ja makaroni pysyy hyvin haarukassa), ohra, hirssi jne.
  • keitetty porkkana (kivan väristä)
  • herneet ja/tai vihreät pavut (kivan väristä ja terveellistä)
  • eriväriset tomaatit (kivan värisiä ja raikkaita)
  • aurinkokuivatut tomaatit (jos olet esim. Elli)
  • tuore kurkku ja paprika (jotain pureksittavaa)
  • kalamata-oliivit (voiko mitään syödä ilman niitä?)
  • kaikenlaiset juustokuutiot (uskoisin)
  • silputtu kevätsipuli (uskoisin)
  • lihapalat (jos sellaisia humputuksia harrastaa)
  • harissan tilalta pesto (jos ei välitä chilistä)
  • tuoreet yrtit (olisivat erittäin jees).
Huonoja juttuja eli jätä esim. nämä käyttämättä:
  • pöydälle koko viikonlopuksi unohtunut munavoi
  • ananasmehutölkin liemi (juo se mieluummin erikseen tai sekoita teehen)
  • parsakaali (jos on olemassa ruoka-aine, joka ei sovi pastan kanssa, se on juuri tämä)
  • sulatetut aroniat (marjat ja chilitahna... öö, ei)
  • mikä tahansa pitkällistä kypsyttelyä vaativa.

1 kommentti:

  1. Haa, todellakin aurinkokuivattua tomaattia! Tänään kävi kyllä niin hämmästyttävästi, että en laittanut aurinkotomaatteja täytettyihin munakoisoihin, ohhoh. Hyviä tuli siitä huolimatta, vaikka olisivatkin sopineet mukavasti mukaan.
    T. Elli

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...